Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao da očekuje i da državni organi reaguju povodom takve opasne izjave.

LSV

- Izjave ovog osuđenog ratnog zločinca me ne čude, tim pre jer sam svedočio njegovim izjavama i, na žalost, postupcima, još devedesetih godina. Ono što je poseban problem je evidentan porast rehabilitacije ratnih zločinaca u našem društvu i njihova medijska prisutnost. Ako se borimo za društvo u kom postoji sloboda govora, onda se moramo boriti i za društvo u kom postoji odgovornost za izgovoreno, u kom postoje zakoni koji  se jednako primenjuju na sve, u kom postoji odgovornost medija i nadležnih institucija, te se iskreno nadam da ovog puta, preko ovako opasne izjave, nadležne neće tek tako preći – kazao je Kolar.

(SzILSV, 27.05.2020)




Forum žena LSV | Petak, 08. 03. 2013. | Komentara: 0

Još puno posla da bi žene bile ravnopravne, pridruži nam se!

NOVI SAD, 8. mart - Borba za ženska prava je počela 8. marta 1910. godine i zahvaljujući ženama poput Klare Cetkin, Roze Luksemburg, ali i nebrojenima posle njih - promene su vidljive.
Događaji | Četvrtak, 07. 03. 2013. | Komentara: 0

Klizimo ka dužničkom ropstvu prema Rusiji

NOVI SAD - Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić rekao je danas da ne vidi razlog za donošenje krovnog sporazuma između Srbije i Rusije o isporukama prirodnog gasa, jer u njemu nema nijednog kvantitativnog podatka, osim da će Srbija uvoziti pet milijardi kubnih metara gasa.
Izjave | Četvrtak, 07. 03. 2013. | Komentara: 0

Vojvođani znaju kako voditi Elektrovojvodinu

NOVI SAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik rekao je danas da poslanička grupa LSV ne može da podrži Predlog zakona o efikasnom korišćenju energije u ovom obliku i istakao da su u njegovoj izradi učestvovali i predstavnici pokrajinskog Sekretarijata za energetiku, te da je trebalo i njih pozvati da učestvuju u diskusiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook