Irig ima predispozicije da postane prestonica kulture Srema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 24. 11. 2012. | Komentara: 0

Irig ima predispozicije da postane prestonica kulture Srema

IRIG - Za razliku od drugih opština gde ćemo kulturu meštanima približavati tako što ćemo u njihove sredine dovoditi pozorišne predstave, izložbe, koncerte, u Irigu samo treba vratiti stari sjaj onome što već postoji.

LSV

Zbog toga ćemo, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da podržavamo sve aktivnosti koje se odnose na razvoj kulture i zaštitu kulturnih objekata. Na prvom mestu biće obnova i zaštita Mihizove kuće, a potom i kuće Milice Stojadinović Srpkinje za koju ne treba puno sredstava kako bi se svrstala u red atraktivnih kulturno-istorijskih znamenitosti Vrdnika – rekao je prilikom obilaska opštine Irig potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

On je istakao da je Opština, koja na svojoj teritoriji ima najveći broj fruškogorskih manastira, Vrdničku kulu iz rimskog doba, Ribarski trg i prvu srpsku čitaonicu u Irigu, i mnoge druge kulturno-istorijske spomenike, prebogata u svakom pogledu. Podsetio je Grujić i na tradicionalne manifestacije poput „Dositejevih dana“, smotre pesnika „Milici u pohode“, Mihizovih dana, smotre amaterskih pozorišta Srema FEDAS, te istakao da i njih samo treba podići na jedan nivo više.

- Irig ima predispozicije da postane prestonica kulture Srema, ali i da svoju turističku ponudu upotpuni fantastičnim kulturnim sadržajima. Siguran sam da će to u najskorijoj budućnosti i postati, jer rukovodstvo Opštine odlično prepoznaje potencijale koje Irig ima, i marljivo radi na razvoju tih potencijala - istakao je Slaviša Grujić.

U razgovoru sa rukovodstvom opštine i pokrajinskog sekretara, istaknuta je višegodišnja odlična saradnja Iriga i ovog, ali i drugih pokrajinskih sekreterijata. Irižani su Grujića upoznali sa činjenicom da se u ovom trenutku, zahvaljujući pomoći Pokrajine, uređuju seoska crkva i dom kulture u Jasku, a na proleće kreće ralizacija uređenja „Ulice vina“ koja će predstavljati turističku atrakciju Iriga, poznatog upravo po dobrim vinima.

(BILSV, 24.11.2012)
 



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook