Čanak: Goniti zločince do sudnjeg dana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Nedelja, 24. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Goniti zločince do sudnjeg dana

BEOGRAD - Komentarišući oslobađajuću presudu Šandoru Kepiru, koja je izazvala žestoke reakcije kako u Srbiji, tako i u svetu, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je za današnji NIN istakao da je bio užasnut presudom.

Nenad Čanak

"Ako nešto spada u neupitne zločine, to je racija u Novom Sadu. Ako nešto mora biti gonjeno do sudnjeg dana, to su počinioci tog zločina. Kepiro je već uspeo da dva puta izbegne pravdu i ne sme mu se dozvoliti da umre nekažnjen. Ako je star, tim pre ga treba kazniti, jer su najgori u ovakvim slučajevima upravo oni koji su život proveli nekažnjeni. Takvo ismevanje strašne sudbine nešto je što niko sa elementarnim ljudskim poštenjem ne sme da dozvoli " istakao je Nenad Čanak. Lider LSV smatra i da je Kepiru mesto na jednoj drugoj optuženičkoj klupi, južnije od Budimpešte.

"Država bi trebalo da traži njegovo izručenje i da mu se sudi u Novom Sadu" zaključuje Čanak.

(BILSV, 21.07.2011.)



Iz medija | Nedelja, 30. 01. 2022. | Komentara: 0

Rezultati referenduma pokazuju pukotine u redovima vlasti

„Ono što je moj politički osećaj, to je da je to duboko nerealno“, kaže Čanak u intervjuu za Al Jazeera Balkans dovodeći u pitanje cijeli narativ konstruisan oko pitanja mogućeg atentata na Vučića.
Iz medija | Petak, 28. 01. 2022. | Komentara: 0

Zašto pokrajina nije pomogla da se reši problem vode?

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dejan Čapo upitao je zašto vladajuća većina u pokrajini nije podržala rešavanje pitanja zdrave pijaće vode u Zrenjaninu.
Iz medija | Ponedeljak, 27. 12. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Prevremeni izbori najbolje rešenje za Crnu Goru

Interes „srpskog sveta“ je izolacionistički koncept Srbije, jer kada se ona hermetički zatvori od civilizovanog svijeta onda po njoj mogu da divljaju koliko hoće i to se preliva na region - kaže za podgoričku Pobjedu Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, i ističe da se boji da će „Otvoreni Balkan“ biti nekakva integracija nedemokratskih režima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook