Čanak: Goniti zločince do sudnjeg dana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Nedelja, 24. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Goniti zločince do sudnjeg dana

BEOGRAD - Komentarišući oslobađajuću presudu Šandoru Kepiru, koja je izazvala žestoke reakcije kako u Srbiji, tako i u svetu, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je za današnji NIN istakao da je bio užasnut presudom.

Nenad Čanak

"Ako nešto spada u neupitne zločine, to je racija u Novom Sadu. Ako nešto mora biti gonjeno do sudnjeg dana, to su počinioci tog zločina. Kepiro je već uspeo da dva puta izbegne pravdu i ne sme mu se dozvoliti da umre nekažnjen. Ako je star, tim pre ga treba kazniti, jer su najgori u ovakvim slučajevima upravo oni koji su život proveli nekažnjeni. Takvo ismevanje strašne sudbine nešto je što niko sa elementarnim ljudskim poštenjem ne sme da dozvoli " istakao je Nenad Čanak. Lider LSV smatra i da je Kepiru mesto na jednoj drugoj optuženičkoj klupi, južnije od Budimpešte.

"Država bi trebalo da traži njegovo izručenje i da mu se sudi u Novom Sadu" zaključuje Čanak.

(BILSV, 21.07.2011.)



Iz medija | Utorak, 15. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV trpi ogromnu štetu zbog koalicije sa SNS

Nova generacija, od koje očekujemo da posle Kongresa preuzme odgovornost za upravljanje Ligom, mora da raščisti sa idejom sedenja na dve stolice. LSV ne sme praviti kompromise gde za kompromise mesta nema, kaže za novine "Nova" generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš
Iz medija | Subota, 15. 10. 2022. | Komentara: 0

Planeta, sloboda i dostojanstvo se moraju braniti od Putina

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je za N1 Sarajevo da će se Milorad Dodik, ako izgubi trku za dužnost predsednika entiteta Republika Srpska, naći pod brojnim istragama i tada će pobeći u Beograd.
Iz medija | Nedelja, 25. 09. 2022. | Komentara: 0

U LSV stasala generacija iskusnih političara koji imaju ideje i energiju

Opšti izbori će biti 2024. godine i Liga socijaldemokrata Vojvodine na njih mora izaći spremna, jaka i reorganizovana. Lično, mislim da sam posle 32 godine postao teret stranci jer su me sve vlasti i opozicije združeno pljuvale i to je kod jednog broja građana ostavilo neki trajni utisak. Ovo u interjuu za „Blic nedelje“ kaže Nenad Čanak, predsednik LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook