LDP vređa i nas i građane Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 07. 03. 2014. | Komentara: 0

LDP vređa i nas i građane Vojvodine

BEOGRAD – Ne smeta nama to što potpredsednik LDP Dušan Mijić govori da Skupština Vojvodine treba da donese pokrajinski ustav, nego činjenica da on to radi isključivo u propagandne svrhe.

LSV

Jer i on i mi i cela Vojvodina znamo da je LDP vanparlamentarna stranka u Vojvodini i da nema načina da predloži takvo rešenje, nego ovo rade samo zato da bi se, zabrinuti za cenzus, pokazali autonomašima. A oni to u suštini nisu, kaže u Danasovom predizbornom duelu Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV, odgovarajući na pitanje zašto Ligi sada smetaju te Mijićeve izjave kada je on to govorio još 2013, a LSV je sada sa LDP zamalo napravila izbornu koaliciju.

LDP kaže da ste na ovim izborima “dobrovoljno pristali da budete jogurt u rukama Borisa Tadića i svih onih koji su na autonomiju Vojvodine zgazili aktuelnim ustavom”.

- To je njihova reakcija kada javno primetimo da nikada nisu prošli cenzus u Vojvodini. LDP i NDS zajedno ne postoje ni trećinu vremena koliko se LSV bori za autonomiju i samosvojnost Vojvodine. Ne postoji nijedan beogradski političar u Srbiji koji se vremenom nije ogrešio o Vojvodinu. Zar vi mislite da smo mi zaboravili ulogu Čedomira Jovanovića kao šefa poslaničke grupe DOS u obesmišljavanju omnibus zakona, Zakona o koncesiji i Zakona o privatizaciji? Ako smo poverovali njemu da se promenio, i ako je cela Srbija poverovala Vučiću i Dačiću da su postali evropejci, zašto je onda toliko teško verovati Tadiću da je prihvatio da je centralizacija pogubna za Vojvodinu i čitavu Srbiju?

Oko kojih još stavova se ne slažete s LDP po pitanju Vojvodine?


- Mi zapravo ne znamo njihove stavove o temi Vojvodine, jer ih oni saopštavaju samo pred izbore.

Ako bude pokrajinskih izbora, da li biste ponovo razgovarali sa LDP o predizbornoj ili postizbornoj koaliciji?


- Oko postizborne koalicije nema smisla da razgovaramo s njima, jer oni u Vojvodini ponovo neće proći cenzus, kao što nisu nikada do sada. A oko predizborne koalicije nije isključeno da smo spremni da s njima razgovaramo i sarađujemo, ali bi oni morali da pokažu dobru volju i da prihvate da se Vojvodina voli i kada nisu izbori. U međuvremenu, žao mi je što LDP, ako postane parlamentarna u Skupštini Srbije, od 13 mogućih poslanika ima samo dva iz Vojvodine, a Vojvođanin im je tek na desetom mestu. Na našoj koalicionoj listi ima ubedljivo najviše ljudi iz Vojvodine, a u parlament će ući bar šestoro ligašica i ligaša.

Da li je izvor sukoba s LDP slično biračko telo?

- Mi nemamo sukob sa LDP. Reagovali smo samo na njihovo politikanstvo u momentu kada su shvatili da neće proći cenzus, kada su počeli da vređaju inteligenciju građana i građanki Vojvodine i kada su počeli da vređaju naša osećanja prema Vojvodini.

(BILSV, 07.03.2014.)


 




Iz medija | Sreda, 16. 11. 2022. | Komentara: 0

Ligašice i ligaši nisu neprijatelji Srbije

Kandidat za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže u intervjuu za „Politiku” da je koalicija sa Srpskom naprednom strankom u Vojvodini bila greška i da im je nanela veliku štetu. Na stranačkom kongresu LSV-a 19. novembra Kostreš bi trebalo da na mestu lidera partije zameni Nenada Čanka, koji je Ligu vodio 32 godine.
Iz medija | Utorak, 15. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV trpi ogromnu štetu zbog koalicije sa SNS

Nova generacija, od koje očekujemo da posle Kongresa preuzme odgovornost za upravljanje Ligom, mora da raščisti sa idejom sedenja na dve stolice. LSV ne sme praviti kompromise gde za kompromise mesta nema, kaže za novine "Nova" generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš
Iz medija | Subota, 15. 10. 2022. | Komentara: 0

Planeta, sloboda i dostojanstvo se moraju braniti od Putina

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je za N1 Sarajevo da će se Milorad Dodik, ako izgubi trku za dužnost predsednika entiteta Republika Srpska, naći pod brojnim istragama i tada će pobeći u Beograd.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook