Mađarska je stala na stranu jedne stranke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Mađarska je stala na stranu jedne stranke

BEOGRAD - Vladajuća većina pristala je na amandman Saveza vojvođanskih Mađara, koji je podržla i Liga socijaldemokrata Vojvodine, a kojim se rebalansom budžeta za 2011. godinu Vojvodini vraća dug od osam milijardi dinara, potvrdila je u intervjuu listu Kurir Aleksandra Jerkov, porparolka i narodna poslanica LSV.

Alkesandra Jerkov

Ipak, sa SVM imate potpuno suprotne stavove o Zakonu o restituciji.

- SVM ne može dobiti ono što traži! Njihov zahtev je da se svi koji su pre 6. aprila 1941. godine imali prebivalište u Srbiji oslobode svake odgovornosti za fašizam. Među njima ima i onih koji su dobrovoljno stupali u okupacione snage i činili zločine za koje nisu osuđeni. Oni koji su prisilno mobilisani su nešto drugo.

Čak i Mađarska najavljuje da će, zbog tog zakona, uložiti veto na kandidaturu Srbije za EU.

- Začuđujuće, ali stala je na stranu jedne stranke. Pretpostavljam da je to zato što nisu pažljivo proučili zakon. Taj uslov nije legitiman. EU je i nastala na temelju antifašizma.

Nenad Čanak je rekao da Beogradom haraju horde fašista.

- Činjenica je da postoje neke fašističke, klerofašističke i nacističke organizacija. Zbog njihovih pretnji Srbija se već jednom povukla, što šalje poruku da su jači od države.

(Kurir, 18. 10. 2011.)




Iz medija | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića jeste veliki korak napred ka Evropskoj uniji, ali Mladića je trebalo uhapsiti zato što je on zločinac, a ne zato što je to uslov EU, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak gostujući na TV B92. Kako je naveo, sada je veoma bitno pronaći čitavu mreža saradnika, jer ne veruje da se Mladić krio sam.
Iz medija | Subota, 21. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Očekujem da zakon o imovini bude u Skupštini pre letnje pauze

NOVI SAD - Komisija za izradu nacrta zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava radi punim kapacitetom i razmatraju se svi predlozi, od onih koji dolaze od Stalne konferencije gradova i opština do političkih stranaka. 
Iz medija | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Vojvodini vratiti svu imovinu

NOVI SAD " Potpredsednica Skupštine Vojvodine i visoka funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine, Maja Sedlarević, ukazala je u intervjuu za Vojvođanski magazin da su se konačno stvorili uslovi za usvajanje zakona o prihodima i imovini AP Vojvodine, podsetivši da LSV još od poslednjih izbora 2008. godine insistira na njihovom donošenju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook