Marton podržao inicijativu "Glasaj za bebe"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 0

Marton podržao inicijativu "Glasaj za bebe"

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, potpisao je peticiju za ukidanje PDV-a na proizvode za bebe i uputio apel svim sugrađankama i sugrađanima da se uključe u ovu akciju, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Aleksaandar Marton

- Društvena i socijalna odgovornost su naši zajednički ciljevi i prioriteti i zbog toga pozivam sve da podrže inicijativu da Vojvodina, Zrenjanin budu sredine u kojima svako ima podjednako pravo da planira svoju budućnost i u kojima materijalna situacija nije prepreka za ostvarivanje svojih ciljeva – rekao je Marton. On je naveo da je ove godine napravljen pozitivan iskorak i majke beba rođenih od 1. januara ove godine iz Zrenjanina dobijaće 35 hiljada jednokratne pomoći, što je za pet hiljada više nego do sada.

- Ovo bi trebalo da bude samo jedna u nizu podsticajnih mera jer, podsećam, u nekim gradovima trudnice već dobijaju pun iznos plate, što je i naš cilj. Ujedno, na današnji dan, napominjem da se žene u našem društvu i dalje tretiraju neravnopravno u odnosu na muškarce i da se i dalje ne primenjuje politika jednakih mogućnosti. Žene su i dalje opterećene rodnim ulogama, koje od njih zahtevaju društvo i sredina i zbog toga njihov radni dan traje mnogo duže, što se ne sme tolerisati – naveo je Marton.
Potpisi podrške za inicijativu "Glasaj za bebe" prikupljaju se u preko 50 gradova u Srbiji i do sada je inicijativu podržalo više od 80 hiljada građana, zalažući se time za ukidanje PDV-a i ograničavanje trgovačkih marži do deset odsto na neophodnu opremu i hranu za bebe.

(BILSV, 08.03.2012.)



Iz medija | Ponedeljak, 11. 04. 2022. | Komentara: 0

Vučić će morati da se odrekne partija koje sarađuju sa Putinom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se međunarodno javno mnjenje sve više okreće protiv Rusije i sada se oštrim pogledom gleda ko je s koje strane. Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić ne sme da rizikuje da ostane sam sa Rusijom jer će biti udavljen.
Iz medija | Subota, 19. 03. 2022. | Komentara: 0

Južno od Save i Dunava nemamo partnera koji razume probleme Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava izbomu listu „Vojvođani“ kao platformu koja će omogućiti svim stanovnicima Vojvodine, koji imaju isti vrednosni sistem kao i članovi i simpatizeri LSV, da u republičkoj skupštini nameću i bore se za ključna pitanja koja se tiču života u Vojvodini. Ovo u intervjuu za „Blic“ kaže Bojan Kostreš, generalni sekretar LSV. 
Iz medija | Ponedeljak, 07. 03. 2022. | Komentara: 0

Zemlje regiona moraju hitno u EU i NATO ili postaju ruski poligon

Veoma sam zabrinut za sudbinu regiona, iz jasnog razloga što Putinova spoljna politika zemlje Zapadnog Balkana vidi kao monetu za potkusurivanje sa Zapadom. On bi pokrenuo i novi rat na Balkanu da bi skrenuo pažnju sa svojih strateških interesa, to je u ovom trenutku agresija na Ukrajinu - a sutra, recimo, na Moldaviju – kaže Nenad Čanak



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook