Marton podržao inicijativu "Glasaj za bebe"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 0

Marton podržao inicijativu "Glasaj za bebe"

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, potpisao je peticiju za ukidanje PDV-a na proizvode za bebe i uputio apel svim sugrađankama i sugrađanima da se uključe u ovu akciju, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Aleksaandar Marton

- Društvena i socijalna odgovornost su naši zajednički ciljevi i prioriteti i zbog toga pozivam sve da podrže inicijativu da Vojvodina, Zrenjanin budu sredine u kojima svako ima podjednako pravo da planira svoju budućnost i u kojima materijalna situacija nije prepreka za ostvarivanje svojih ciljeva – rekao je Marton. On je naveo da je ove godine napravljen pozitivan iskorak i majke beba rođenih od 1. januara ove godine iz Zrenjanina dobijaće 35 hiljada jednokratne pomoći, što je za pet hiljada više nego do sada.

- Ovo bi trebalo da bude samo jedna u nizu podsticajnih mera jer, podsećam, u nekim gradovima trudnice već dobijaju pun iznos plate, što je i naš cilj. Ujedno, na današnji dan, napominjem da se žene u našem društvu i dalje tretiraju neravnopravno u odnosu na muškarce i da se i dalje ne primenjuje politika jednakih mogućnosti. Žene su i dalje opterećene rodnim ulogama, koje od njih zahtevaju društvo i sredina i zbog toga njihov radni dan traje mnogo duže, što se ne sme tolerisati – naveo je Marton.
Potpisi podrške za inicijativu "Glasaj za bebe" prikupljaju se u preko 50 gradova u Srbiji i do sada je inicijativu podržalo više od 80 hiljada građana, zalažući se time za ukidanje PDV-a i ograničavanje trgovačkih marži do deset odsto na neophodnu opremu i hranu za bebe.

(BILSV, 08.03.2012.)



Iz medija | Nedelja, 30. 01. 2022. | Komentara: 0

Rezultati referenduma pokazuju pukotine u redovima vlasti

„Ono što je moj politički osećaj, to je da je to duboko nerealno“, kaže Čanak u intervjuu za Al Jazeera Balkans dovodeći u pitanje cijeli narativ konstruisan oko pitanja mogućeg atentata na Vučića.
Iz medija | Petak, 28. 01. 2022. | Komentara: 0

Zašto pokrajina nije pomogla da se reši problem vode?

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dejan Čapo upitao je zašto vladajuća većina u pokrajini nije podržala rešavanje pitanja zdrave pijaće vode u Zrenjaninu.
Iz medija | Ponedeljak, 27. 12. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Prevremeni izbori najbolje rešenje za Crnu Goru

Interes „srpskog sveta“ je izolacionistički koncept Srbije, jer kada se ona hermetički zatvori od civilizovanog svijeta onda po njoj mogu da divljaju koliko hoće i to se preliva na region - kaže za podgoričku Pobjedu Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, i ističe da se boji da će „Otvoreni Balkan“ biti nekakva integracija nedemokratskih režima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook