MIG-ovi kao mogući šlag na torti Vučićeve kampanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Subota, 11. 03. 2017. | Komentara: 0

MIG-ovi kao mogući šlag na torti Vučićeve kampanje

NOVI SAD - Mešanje Rusije u unutrašnja pitanja zemalja zapadnog Balkana istorijska konstanta koja je, iako krajnje nedopustiva, na moju veliku žalost, i danas prisutna – rekao je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš za list „Danas“.

 LSV

Odgovarajući na pitanje lista „Da li će ruski MIG-ovi leteti za pobedu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima?“, Kostreš je rekao da bi naivno bilo verovanje da Rusija nema interesovanje i za predsedničke izbore u Srbiji, ali i za to ko će na njima pobediti.

- Posle odustajanja od kandidature "službenog pridrživača Putinovog kaputa i delitelja ordenja" sasvim je sigurno da će oni pokušati da održe što bolje odnose sa Vučićem. Zato me ne čudi mogućnost da ruski MIG-ovi budu "šlag na torti" Vučićeve kampanje. Sve bi to Vučiću, ako pobedi na predsedničkim izborima, trebalo da "pomogne" da održi svoju vojnu neutralnost i uspori evropske integracije – rekao je Kostreš i dodao da se iskreno nada da će budući predsednik Srbije nedvosmisleno nastaviti putem Evrope, suočanjem sa istinom.

-I da će nam govoriti istinu. Baš istinu – istakao je generalni sekretar LSV.

(BILSV, 11.03.2017)



Iz medija | Petak, 03. 11. 2023. | Komentara: 0

Begović: Zrenjanin pripada svima nama

LSV-Vojvođani je ušla u talas promena ne odstupajući od demokratskih vrednosti, multikulturalnosti, decentralizacije, autonomije Vojvodine, antifašizma i proevropskog pravca – kaže Bojana Begović u intervjuu za list Zrenjanin
Iz medija | Petak, 17. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Srpski nacionalizam se temeljno rusificirao

Kao veliki kritičar velikosrpskog nacionalizma i njegove pogubne politike, Bešlin insistira na raskrinkavanju ne samo njegovog djelovanja u nedavnoj historiji nego i na pokazivanju štetnih posljedica koje se i danas mogu vidjeti u svakom kutku regije.
Iz medija | Četvrtak, 09. 03. 2023. | Komentara: 0

Evropa i saradnja nemaju alternativu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je da se Srbija sada ne nalazi prvi put na raskršću i da je upravo zbog toga važno da se okupe i počnu da sarađuju sve političke organizacije koje Srbiju vide kao modernu, civilizovanu, sekularnu republiku sa jasno uspostavljenim pravilima podele viasti i neprikosnovenom vladavinom prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook