Mogu da zamislim ženu na premijerskoj poziciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Subota, 28. 01. 2012. | Komentara: 0

Mogu da zamislim ženu na premijerskoj poziciji

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za današnji Blic da može da zamisli ženu na premijerskoj poziciji u Srbiji dodajući da smatra da žena svaki posao može da radi jednako dobro kao muškarac.

Aleksandra Jerkov

- Međutim, muškarci kod nas i dalje veoma teško prepuštaju upravljačke pozicije. Samo vaše pitanje govori o suštinski neravnopravnom odnosu muškaraca i žena.

Da li vam pada na pamet neki konkretan primer?
- Ima mnogo sposobnih žena. Generalni problem kod nas je taj što žene na visokim državnim funkcijama ne zauzimaju visoke pozicije u svojim strankama, što nije slučaj s muškarcima. Osim Slavice Đukić Dejanović, mislim da nijedna druga žena nema istu poziciju i u stranci i u državnoj hijerarhiji.

Da li u vašoj stranci žene dobijaju dovoljno prostora?
- Moja stranačka koleginica Olena Papuga i ja smo jedine poslanice u parlamentu koje sa svojom strankom nisu imale problem da predlože amandman kojim je zagarantovano da svako treće mesto na predizbornim listama zauzme žena. Dok koleginice iz ostalih stranaka nisu smele ni da podrže naš amandman dok to lideri stranaka nisu dogovorili.

(BILSV, 28.01.2012.)



Iz medija | Nedelja, 25. 09. 2022. | Komentara: 0

U LSV stasala generacija iskusnih političara koji imaju ideje i energiju

Opšti izbori će biti 2024. godine i Liga socijaldemokrata Vojvodine na njih mora izaći spremna, jaka i reorganizovana. Lično, mislim da sam posle 32 godine postao teret stranci jer su me sve vlasti i opozicije združeno pljuvale i to je kod jednog broja građana ostavilo neki trajni utisak. Ovo u interjuu za „Blic nedelje“ kaže Nenad Čanak, predsednik LSV.
Iz medija | Subota, 18. 06. 2022. | Komentara: 0

Putinofili u Srbiji podnose prijave protiv svih koji vide da je car go

Nenad Čanak, lider LSV, vratio se posle više od nedelju dana iz ratom zahvaćene Ukrajine u Srbiju, a to putovanje izazvalo je interesovanje javnosti, ali i oprečne komentare – od toga: „Bravo, svaka čast“, pa do toga da je to ludost, te da ne treba ni da se vraća u Srbiju.
Iz medija | Četvrtak, 16. 06. 2022. | Komentara: 0

Ruska agresija na Ukrajinu je svetska sramota XXI veka

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, proteklih nekoliko dana sa bliskim saradnicima boravi u Ukrajini. Tom prilikom obišao je Lavov, Kijev, Harkiv. Obišao je mesta stradanja i razgovarao sa meštanima ratom zahvaćenih područja, kako sa Ukrajincima, tako i Rusima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook