Mogu da zamislim ženu na premijerskoj poziciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Subota, 28. 01. 2012. | Komentara: 0

Mogu da zamislim ženu na premijerskoj poziciji

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za današnji Blic da može da zamisli ženu na premijerskoj poziciji u Srbiji dodajući da smatra da žena svaki posao može da radi jednako dobro kao muškarac.

Aleksandra Jerkov

- Međutim, muškarci kod nas i dalje veoma teško prepuštaju upravljačke pozicije. Samo vaše pitanje govori o suštinski neravnopravnom odnosu muškaraca i žena.

Da li vam pada na pamet neki konkretan primer?
- Ima mnogo sposobnih žena. Generalni problem kod nas je taj što žene na visokim državnim funkcijama ne zauzimaju visoke pozicije u svojim strankama, što nije slučaj s muškarcima. Osim Slavice Đukić Dejanović, mislim da nijedna druga žena nema istu poziciju i u stranci i u državnoj hijerarhiji.

Da li u vašoj stranci žene dobijaju dovoljno prostora?
- Moja stranačka koleginica Olena Papuga i ja smo jedine poslanice u parlamentu koje sa svojom strankom nisu imale problem da predlože amandman kojim je zagarantovano da svako treće mesto na predizbornim listama zauzme žena. Dok koleginice iz ostalih stranaka nisu smele ni da podrže naš amandman dok to lideri stranaka nisu dogovorili.

(BILSV, 28.01.2012.)



Iz medija | Sreda, 16. 11. 2022. | Komentara: 0

Ligašice i ligaši nisu neprijatelji Srbije

Kandidat za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže u intervjuu za „Politiku” da je koalicija sa Srpskom naprednom strankom u Vojvodini bila greška i da im je nanela veliku štetu. Na stranačkom kongresu LSV-a 19. novembra Kostreš bi trebalo da na mestu lidera partije zameni Nenada Čanka, koji je Ligu vodio 32 godine.
Iz medija | Utorak, 15. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV trpi ogromnu štetu zbog koalicije sa SNS

Nova generacija, od koje očekujemo da posle Kongresa preuzme odgovornost za upravljanje Ligom, mora da raščisti sa idejom sedenja na dve stolice. LSV ne sme praviti kompromise gde za kompromise mesta nema, kaže za novine "Nova" generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš
Iz medija | Subota, 15. 10. 2022. | Komentara: 0

Planeta, sloboda i dostojanstvo se moraju braniti od Putina

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je za N1 Sarajevo da će se Milorad Dodik, ako izgubi trku za dužnost predsednika entiteta Republika Srpska, naći pod brojnim istragama i tada će pobeći u Beograd.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook