Obeštetiti Vojvodinu zbog privatizacije NIS-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Ponedeljak, 04. 06. 2012. | Komentara: 0

Obeštetiti Vojvodinu zbog privatizacije NIS-a

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine u narednom sazivu Skupštine Vojvodine imaće 10 poslanika, što je duplo više u odnosu na prethodni mandat i samim tim smatramo da će naš uticaj u Skupštini Vojvodine biti veći – izjavila je za Radio Novi Sad potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.

Maja Sedlarević

Ona je rekla i da Liga u narednom sazivu Skupštine AP Vojvodine ne namerava da odustane od toga da Vojvodina bude obeštećena zbog privatizacije Naftne industrije Srbije.
- Isto tako ono na čemu ćemo sigurno insistirati jeste da vojvođanska administracija bude inicijator predloga Zakona o finansiranju nadležnosti autonomne pokrajine Vojvodine – navela je ona. Sedlarevićeva napominje i da je to jedan od ključnih Zakona za autonomiju Vojvodine.

(BILSV, 04.06.2012.)



Iz medija | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Rekonstrukcija vlade, pa razgovor o Vojvodini

NOVI SAD /BEOGRAD - Ne odustajemo od obeštećenja Vojvodini zbog prodaje NIS (Naftagasa) po nerealno niskoj ceni. Takođe, insistiramo da se Pokrajini vrati sva imovina koja joj je oduzeta posle Miloševićevog puča 1988. godine.
Iz medija | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

KOSTREŠ: Imamo poplavu lažnih regionalista

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da se četiri godine nakon usvajanja Ustava Srbije definitivno potvrdilo da su zagovornici bojkota tadašnjeg ustavnog referenduma, među kojima su bili i on i njegova stranka, bili u pravu.
Iz medija | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Predlozi LSV kod Dulića

NOVI SAD - Iako se u javnosti donedavno čulo dosta primedbi na Predlog zakona o Prostornom planu Srbije za period od 2010. do 2020. godine, stiglo je tek tridesetak amandmana na taj tekst, a Liga socijaldemokrata Vojvodine je predložila jedan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook