Obeštetiti Vojvodinu zbog privatizacije NIS-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Ponedeljak, 04. 06. 2012. | Komentara: 0

Obeštetiti Vojvodinu zbog privatizacije NIS-a

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine u narednom sazivu Skupštine Vojvodine imaće 10 poslanika, što je duplo više u odnosu na prethodni mandat i samim tim smatramo da će naš uticaj u Skupštini Vojvodine biti veći – izjavila je za Radio Novi Sad potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.

Maja Sedlarević

Ona je rekla i da Liga u narednom sazivu Skupštine AP Vojvodine ne namerava da odustane od toga da Vojvodina bude obeštećena zbog privatizacije Naftne industrije Srbije.
- Isto tako ono na čemu ćemo sigurno insistirati jeste da vojvođanska administracija bude inicijator predloga Zakona o finansiranju nadležnosti autonomne pokrajine Vojvodine – navela je ona. Sedlarevićeva napominje i da je to jedan od ključnih Zakona za autonomiju Vojvodine.

(BILSV, 04.06.2012.)



Iz medija | Petak, 03. 11. 2023. | Komentara: 0

Begović: Zrenjanin pripada svima nama

LSV-Vojvođani je ušla u talas promena ne odstupajući od demokratskih vrednosti, multikulturalnosti, decentralizacije, autonomije Vojvodine, antifašizma i proevropskog pravca – kaže Bojana Begović u intervjuu za list Zrenjanin
Iz medija | Petak, 17. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Srpski nacionalizam se temeljno rusificirao

Kao veliki kritičar velikosrpskog nacionalizma i njegove pogubne politike, Bešlin insistira na raskrinkavanju ne samo njegovog djelovanja u nedavnoj historiji nego i na pokazivanju štetnih posljedica koje se i danas mogu vidjeti u svakom kutku regije.
Iz medija | Četvrtak, 09. 03. 2023. | Komentara: 0

Evropa i saradnja nemaju alternativu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je da se Srbija sada ne nalazi prvi put na raskršću i da je upravo zbog toga važno da se okupe i počnu da sarađuju sve političke organizacije koje Srbiju vide kao modernu, civilizovanu, sekularnu republiku sa jasno uspostavljenim pravilima podele viasti i neprikosnovenom vladavinom prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook