Utvrđeni kandidati za IX Kongres LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Sreda, 28. 11. 2012. | Komentara: 0

Utvrđeni kandidati za IX Kongres LSV

NOVI SAD, 28. novembar – Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine utvrdio je sinoć listu kandidata za najviše stranačke funkcije na predstojećem IX Kongresu LSV, zakazanom za 8. decembar.

LSV

Kandidat za predsednika LSV je Nenad Čanak, koji je dobio podršku 37 odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.  On je ujedno i jedini kandidat za tu funkciju.
Usvojena je i lista od šest kandidata za tri potpredsednička mesta - Branislav Bogaroški je dobio podršku 35 odbora LSV, Aleksandar Jovanović 33, Đorđe Stojšić 30, zatim slede Olena Papuga i Tibor Vaš sa podrškom osam odbora LSV, kao i Maja Timotijević koju je podržalo šest odbora.   
Glavni odbor je usvojio i listu od 75 kandidata za stalni sastav Glavnog odbora LSV, a utvrđene su liste predsednika i članova nadzornog odbora, izborne, statutarne i verifikacione komisije koji će biti zaduženi za sprovođenje procedura i organizaciju IX Kongresa LSV.
Kongres će se održati u Novom Sadu, a o izboru najvišeg stranačkog rukovodstva izjasniće se 1271 delegat.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izbori LSV | Ponedeljak, 24. 09. 2018. | Komentara: 0

Predstavljanje kandidata i kandidatkinja na izborima u LSV

Kratke biografije i poruke kandidatkinja i kandidata za Glavni odbor i Predsedništvo LSV
Izbori LSV | Nedelja, 23. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV u EFI - višegodišnja borba za pravo na samoopredeljenje

Svaki narod i regija Evrope ima pravo da bira svoju sudbinu i institucionalni okvir u kojem će se najbolje razvijati. Da li je u pitanju poštovanje jezičkih ili kulturnih prava, zahtevanje autonomije ili postizanje nezavisnosti putem referenduma,  moraju se podržati svi predlozi koji omogućavaju ljudima da se izraze na demokratski, transparentan i miran način.
Izbori LSV | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina mora da bude primer ekološke i energetski samoodržive regije

Autonomna Pokrajina Vojvodina raspolaže brojnim prirodnim resursima: plodnim zemljištem, rezervama vode, lekovitim biljem, termalnim izvorima, naftom i gasom. Međutim, sadašnji model prostornog i ekonomskog razvoja doveo je do sve očiglednijeg ugrožavanja ovih resursa, do vidljivih klimatskih promena i velikog gubitka biodiverziteta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook