Bogaroški: Ministarstvo da reaguje u slučaju Sombora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 24. 02. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Ministarstvo da reaguje u slučaju Sombora

NOVI SAD –  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški pozvao je danas ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković da utvrdi ko su odgovorna lica za uzurpaciju državne poljoprivredne zemlje u Somboru. Bogaroški je istakao da je ministarka prilikom prethodne posete Somboru rekla da se uzurpacija državne poljoprivredne zemlje neće tolerisati i da postoji obaveza lokalne samouprave da skine usev sa takvog zemljišta i kazni odgovorne.



– Ako je cilj Zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu bio uvođenje reda, onda to praksa iz Sombora demantuje – kazao je Bogaroški. On je dodao da je upitno i šta su republički inspektori, koje je ministarka najavila, utvrdili u ovom slučaju.

– Ministarstvo ima mehanizme da utvrdi ko su odgovorni za uzurpaciju poljoprivrednog zemljišta – istakao je Bogaroški. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu je poručio i da ta institucija nema ingerencije kada je reč o inspekcijskom nadzoru.

Podsetimo, oko 300 poljoprivrednika protestovalo je danas u Somboru, tražeći da lokalna samouprava održi licitaciju poljoprivrednog zemljišta. Okupljeni poljoprivrednici su istakli i da je 5,3 hiljade hektara zemlje u tom gradu uzurpirano, na šta je upozorio i gradski odbor Nove stranke.

 (BILSV, 24. 02. 2016)



Izjave | Subota, 25. 03. 2023. | Komentara: 0

Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za „Danas“ da je podrška tužiteljkama koje se bore za dostojanstvo svoje profesije i nezavisnost pravosuđa podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji.
Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.
Izjave | Ponedeljak, 13. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Ono što danas gledamo su konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića

Autoritarni poredak Aleksandra Vučića i sve ovo što danas gledamo kao antidemokratsku orijentaciju našeg društva, jesu konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića, ocenio je istoričar dr Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook