Bogaroški: Predloženo rešenje neodrživo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 05. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Predloženo rešenje neodrživo

NOVI SAD – Ni današnji sastanak Kolegijuma Skupštine AP Vojvodine nije doveo do potpunog usaglašavanja spornih odredbi Nacrta Statuta AP Vojvodine, pošto je za Ligu socijaldemokrata Vojvodine apsolutno neprihvatljiva formulacija da je autonomija Vojvodine osnovana Ustavom 2006. godine.

LSV

Kako je za Radio-televiziju Vojvodine istakao šef poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški, Liga zahteva brisanje te odredbe ili njenu izmenu.

 – To je užasno bitno pitanje za AP Vojvodinu i za Ligu socijaldemokrata Vojvodine. I zbog toga ćemo mi do samog kraja insistirati da se to pitanje reši ili inače nećemo biti u mogućnosti da podržimo Statut – rekao je Bogaroški. On smatra da postoji mogućnost da se oko toga usaglase stavovi.

– Ja mislim da je predloženo rešenje takvo da je više nego jasno da je ono neodrživo i da baš ne korespondira sa stvarnošću – zaključio je Bogaroški.

(BILSV, 07. 05 2014)



Izjave | Subota, 25. 03. 2023. | Komentara: 0

Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za „Danas“ da je podrška tužiteljkama koje se bore za dostojanstvo svoje profesije i nezavisnost pravosuđa podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji.
Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.
Izjave | Ponedeljak, 13. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Ono što danas gledamo su konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića

Autoritarni poredak Aleksandra Vučića i sve ovo što danas gledamo kao antidemokratsku orijentaciju našeg društva, jesu konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića, ocenio je istoričar dr Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook