Čanak dobio poziv da se javi policiji po zahtevu crnogorskog MUP-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 28. 10. 2021. | Komentara: 0

Čanak dobio poziv da se javi policiji po zahtevu crnogorskog MUP-a

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da je dobio poziv da se sutra javi novosadskoj policiji po zamolnici crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

LSV

Čanak je za Televiziju Hepi rekao da ne zna zašto je dobio poziv za saslušanje, ali da pretpostavlja da to ima „nekakve veze“ sa njegovim boravkom na Cetinju, tokom ustoličenja mitropolita Joanikija.

- Ne znam šta hoće od mene, ali mogu da naslutim da ima nekakve veze sa mojim prisustvom na Cetinju, 4. i 5. septembra (na ustoličenju mitroplita Joanikija) - rekao je on.

Čanak je ponovio da je tada bio na Cetinju da bi podržao ljude koji se suprotstavlju negiranju crnogorske države i nacije.

- I to je sve, i ništa više - rekao je lider LSV.

(SzILSV, 28.10.2021)



Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.
Izjave | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ustav pisan tako da Zakon o finansiranju Vojvodine nikada ne bude donesen

Danas je na političkoj sceni Srbije opšteprihvaćen konsenzus da Vojvodina ne treba da ima političku autonomiju. Osnovni problem vezan za Zakon o finansiranju AP Vojvodine leži u tome što je Ustav, koji bi trebalo da bude osnov za finansiranje autonomije Vojvodine, pisan tako da ovaj zakon nikada ne bude donesen - kaže za N1 Bojan Kostreš
Izjave | Četvrtak, 05. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučevićev radikalski san o srpskom ujedinjenju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je ideja Miloša Vučevića o „srpskom ujedinjenju“ opasan radikalski san o teritorijalnom ujedinjenju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook