Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

NOVI SAD - Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina, u kojoj tvrdi da redovno razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje, samo pojačava sumnju Evropske unije u iskrenost Srbije na evropskom putu, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 

LSV

- To Putin sračunato radi da bi što više odvojio Srbiju od evropskih saveznika, a sa druge strane presedan nezavisnosti Kosova obilato koristi kao argument nezavisnosti Donjecka i Luganska – kazao je Čanak za Danas.

On napominje da je Putin neprijatelj evropske Srbije i da je vuče u propast zajedno sa Rusijom. Čanak, ipak, konstatuje i da Putin nije jedini krivac, pre svega zato što je Vučić neodlučan.

- Vučić se tome nedovoljno odlučno suprotstavlja iz niza razloga od kojih su najznačajniji strah od ruske odmazde u slučaju punog okretanja Zapadu i neodlučnost i nejasne poruke Zapada u vezi pristupanja Srbije EU. Srbija zbog toga ne sedi više na dve stolice nego je razapeta uzmeđu dve politike koji se ubrzano udaljavaju - zaključuje Čanak. 

(SzILSV, 21.09.2022)




Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook