Čanak: Putinovo Z je fašistička svastika za 21. vek

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putinovo Z je fašistička svastika za 21. vek

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je slovo „Z“, kojim ruska vojska obeležava svoja vojna vozila, „fašistička svastika za 21. vek“.

LSV

- Z je fašistička svastika za 21. vek. Ostaće zapamćena kao simbol zla i razaranja, a Putin kao zločinac koji je uspeo da blistavu antifašističku istoriju Rusije i desetine miliona žrtava koje je SSSR podneo u borbi protiv fašizma gurne u krvavo blato od koga se generacijama neće izvući - rekao je Čanak za Autonomiju.

Dodao je da Srbija mora hitno da preduzme akcije na „demontiranju Putinove agenturne mreže“ u Srbiji, jer ako ne može da se suprostavi stranim agenturama i navijačkim grupama, „to znači da država više ne postoji, a na to nijedan patriota ne može pristati“.

- Srbija to mora da učini, ukoliko ne želi da bude uvučena u rat koji Putin namerava da započne preko Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini radi odvlačenja pažnje od Ukrajine - kazao je Čanak.

Dodao je da Zapad mora biti svestan da „povlačenje za nos“ Srbije i BiH u vezi prijema ovih država u EU sada može da skupo košta istu tu Evropsku uniju kada se takozvani ruski humanitarni centar u Nišu „pretvori u poligon za lansirne rampe Putinovih projektila okrenutih ka evropskim gradovima“.

- Zato je odbrana Ukrajine, odbrana mira u Evropi. A neučestvovanje u toj odbrani je saučesništvo sa nuklearnim terorizmom oličenim u Vladimiru Putinu koji svoju KGB karijeru očigledno želi da završi uhapsivši čitav evropski kontinent - ocenio je Čanak.

(SzILSV, 06.03.2022)




Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.
Izjave | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ustav pisan tako da Zakon o finansiranju Vojvodine nikada ne bude donesen

Danas je na političkoj sceni Srbije opšteprihvaćen konsenzus da Vojvodina ne treba da ima političku autonomiju. Osnovni problem vezan za Zakon o finansiranju AP Vojvodine leži u tome što je Ustav, koji bi trebalo da bude osnov za finansiranje autonomije Vojvodine, pisan tako da ovaj zakon nikada ne bude donesen - kaže za N1 Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook