Čanak: Tekstom o nameri da se Dečani pretvore u džamiju Politika dotakla dno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 07. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Tekstom o nameri da se Dečani pretvore u džamiju Politika dotakla dno

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je kritikovao beogradski list Politika zbog naslovne stranice na kojoj su objavili da „Dečani ne smeju da postanu džamija“.

LSV

- Ja sam naivno mislio da je Politika dotakla istorijsko dno devedesetih, ali ovo je još niže - napisao je Čanak na Tviteru.

On je ocenio da je takav članak, u svetlu „anticivilizacijskog pretvaranja“ muzeja (Aja Sofije u Istanbulu) u bogomolju, „zapaljivo i opasno poigravanje osećanjima sluđenih i prestrašenih ljudi, i može da napravi veliko zlo“.

- Pa, ovo je fenomenalno. Niko i nema nameru da Dečane pretvara u džamiju, ali, Unesko je zapadna podvala, a opet se udarilo na svetinje… Manipulacija sluđenošću na maksimumu - istakao je Čanak.

(SzILSV, 27.07.2020)




Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ostalo nekoliko nerešenih pitanja o javnoj svojini

NOVI SAD - Do 15. jula premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću treba da predamo nacrt zakona o javnoj svojini, čime bi bio ispunjen zadatak radne grupe, komisije i svih tela koja su formirana za izradu teksta i donošenje ovog zakona. Nakon toga će premijer i predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović odlučiti kada će on ići pred parlament.
Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Ukidanje upravnih odbora zavisi od vlade

BEOGRAD - Komentarišući mogućnost ukidanja upravnih odbora javnih preduzeća, predsednik Upravnog odbora JAT Dušan Bajić, rekao je za Blic da UO upravlja poslovanjem preduzeća, a ne kontroliše ga.
Izjave | Petak, 01. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakoni o javnoj svojini i restituciji će biti usklađeni

NOVI SAD - Reagujući na pojedine ocene da bi zakon o restituciji trebalo doneti pre ili barem istovremeno sa zakonom o javnoj svojini, kako bi se sprečilo da opštine postanu obveznici institucija i da vraćaju imovinu koju je država oduzela vlasnicima, predsednik radne grupe Vlade Srbije za izradu nacrta zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, kaže za RTS da predstavnici mreže za restituciju ne treba da budu zabrinuti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook