Čanak: Tekstom o nameri da se Dečani pretvore u džamiju Politika dotakla dno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 07. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Tekstom o nameri da se Dečani pretvore u džamiju Politika dotakla dno

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je kritikovao beogradski list Politika zbog naslovne stranice na kojoj su objavili da „Dečani ne smeju da postanu džamija“.

LSV

- Ja sam naivno mislio da je Politika dotakla istorijsko dno devedesetih, ali ovo je još niže - napisao je Čanak na Tviteru.

On je ocenio da je takav članak, u svetlu „anticivilizacijskog pretvaranja“ muzeja (Aja Sofije u Istanbulu) u bogomolju, „zapaljivo i opasno poigravanje osećanjima sluđenih i prestrašenih ljudi, i može da napravi veliko zlo“.

- Pa, ovo je fenomenalno. Niko i nema nameru da Dečane pretvara u džamiju, ali, Unesko je zapadna podvala, a opet se udarilo na svetinje… Manipulacija sluđenošću na maksimumu - istakao je Čanak.

(SzILSV, 27.07.2020)




Izjave | Četvrtak, 23. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Do 15. jula Nacrt zakona o javnoj svojini

BEOGRAD - Najkasnije do 15. jula Nacrt zakona o javnoj svojini, kojim će biti definisana republička, pokrajinska i imovina lokalnih samouprava, biće dostavljen Vladi Srbije - potvrdio je u sredu za Novosti zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, predsednik Radne grupe za izradu tog dokumenta.
Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Svi traženi zločinci iz Srbije pronašli su sigurnu kuću u Rusiji

NOVI SAD - Niko ne pukušava da Srbiju uvede u NATO, pogotovo ne puzeći, a ni organizovanjem konferencija u kojima učestvuju i zemlje koje nisu u NATO-u, tako da za takvu vrstu bojazni mesta nema, istakla je sinoć portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Na socijaldemokratiji treba ozbiljno raditi

NOVI SAD - Zaista verujem da socijaldemokratija nudi dobro društvo kojem treba da stremimo, i mislim da je prostor za delovanje socijaldemokratske opcije kod nas ogroman a neiskorišćen i da na tome u budućnosti treba ozbiljno poraditi " izjavila je potpredsednica pokrajinskog parlamenta Maja Sedlarević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook