Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

BEOGRAD - Srbija bi trebalo da prekine sa idejom i praksom da bude patron, tutor Srbima u susednim državama, jer to ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu, komentarisao je za list Danas Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, napad ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra odbrane Aleksandra Vulina na Željka Komšića, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, zbog njegove izjave o potrebi da Srbija i Hrvatska poštuju granice te države. 

LSV

- Vulinovi i Dačićevi verbalni napadi na Komšića ne doprinose održavanju dobrosusedskih odnosa i saradnje između Srbije i BiH. Predstavnici vlasti naše zemlje moraju da razumeju da bi tri konstitutivna naroda u BiH trebalo samostalno da rešavaju sva politička pitanja koja se tiču društva i države u kojoj žive. Prema važećem Ustavu BiH srpski narod u BiH ima svoje legitimne predstavnike i na njih se ne sme uticati iz Srbije - zaključio je Čanak. 

(SZILSV, 07.11.2018)



Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Niko ne može da se provuče

NOVI SAD - Forum Lige socijaldemokrata Vojvodine o lustraciji u okviru kampanje "Podvuci liniju" održan je sinoć u Novom Sadu. Tema foruma bila je izmena i primena Zakona o lustraciji, kao i potreba da se lustracija konačno sprovede.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook