Čanak: Zabrana spotova LSV je tip cenzure

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 1

Čanak: Zabrana spotova LSV je tip cenzure

BEOGRAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je zabrana predizbornih spotova LSV tip cenzure koju sprovodi Republička radiodifuzna agencija (RRA).

Aleksandra Jerkov Nenad Čanak

– Zaprepašćeni smo takvim odnosom RRA prema LSV – rekao je Čanak na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru. On je naveo da se RRA odmah po prvom emitovanju predizbornog spota LSV u kojem se ukazuje na probleme u privatizaciji Naftne industrije Srbije sazvala hitnu sednicu i zabranila njegovo emitovanje. U tom spotu se navodi da je Slobodan Milošević oteo NIS, a da je tu kompaniju prodao Vojislav Koštunica i da će Vojvodina tražiti obeštećenje. Čanak je kazao da je RRA taj spot zabranila jer krši Opšte obavezujuće uputstvo emiterima u predizbornoj kampanji pošto se u njemu pominju imena. On je naveo i da je RRA potom reagovala na predizborni spot LSV u kojem se pojavljuje sa svojim detetom skretanjem pažnje emiterima da ne treba emitovati spotove u kojima se zloupotrebljavaju deca u političke svrhe i vređa njihovo dostojanstvo i da je time obeshrabrila emitere da ga emituju.

– Ne razumem čime je tu vređano dostajanstvo deteta – kazao je Čanak i dodao da to nije prvi slučaj da se učesnici izbora 6. maja pojavljuju u kampanji sa decom. Lider LSV je ukazao da je RRA prenebregnula činjenicu da se 6. maja ne održavaju samo izbori za predsednika Srbije, parlamentarni i lokalni, nego i pokrajinski izbori za koje je kazao da se ignorišu.

– Pokrajinski izbori su u senci ostalih izbora što govori o nipodaštavanju institucija Vojvodine – naveo je Čanak i dodao da je objašnjenje RRA da emiterima nije zabranjeno da prate i kampanju za pokrajinske izbore ako to žele.

– RRA mora dobro da promisli o principijelnosti svog delovanja – poručio je Čanak. On je kazao da je LSV pripremila novi set svojih predizbornih spotova.

(BILSV, 20. 04. 2012.)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook