Čanak: Zabraniti Obraz i njime slične

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zabraniti Obraz i njime slične

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je večeras odluku Ustavnog suda Srbije o zabrani neonacističke organizacije Nacionalni stroj i zatražio da i ostale slične ekstremističke organizacije budu zabranjene.

Nenad Čanak

"Pozdravljamo pobedu demokratije do koje se došlo minijaturnim koracima i uz veliku neodlučnost sudske vlasti. Ali, jedna lasta ne čini proleće. Treba zabraniti i Obraz i slične organizacije " rekao je Čanak agenciji Beta. Dodao je da je Nacionalni stroj samo jedna od organizacija koje moraju biti uklonjene iz mogućnosti legalnog delovanja, "ukoliko želimo da Srbija koliko-toliko dobije izgled civilizovane zemlje". Čanak je zatražio da budu otkriveni i inspiratori i politički nalogodavci neonacističkih, klerofašističkih i rasističkih organizacija.

Ustavni sud Srbije odlučio je danas da zabrani rad organizacije "Nacionalni stroj". Sud je utvrdio da je "Nacionalni stroj" tajno udruženje čije je delovanje zabranjeno saglasno Ustavu Srbije. Sud je zabranio toj organizaciji da deluje, promoviše i širi svoje programske ideje i ciljeve. Takođe, sud je zabranio upis "Nacionalnog stroja" u registar.

(BILSV, 02. 06. 2011.)




Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

ZRENJANIN - Iako se služe imovinom na svojoj teritoriji, opštine tom imovinom ne raspolažu. Pošto se, prema važećem zakonu, za sve se pita centralna vlast, zbog gomile dozvola, ni u najmanjem zaseoku nije lako otvoriti prodavnicu, preno je danas RTS.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook