Deklaracija bi mogla nestati kako se i pojavila

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 09. 04. 2013. | Komentara: 0

Deklaracija bi mogla nestati kako se i pojavila

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas u izjavi za Naše novine da bi Liga, iako kao koalicioni partner nije bila konsultovana o izradi deklaracije o zaštiti prava Vojvodine, podržala usvajanje tog dokumenta.

LSV

Međutim upozorio je da, zbog očiglednog pritiska i bure koju je izazvao na političkoj sceni, dokument može nestati baš onako kako se i pojavio, preko noći. Kostreš je za Blic upozorio i da pokrajinska vlada uvek bombastično krene i bori se za Vojvodinu, a onda odustane.
– Inače, uvek podržavamo ono što ima za cilj povećanje nadležnosti ili potvrđivanje već stečenih prava Vojvodine – rekao je Kostreš. Podsetimo, zamenik predsednika LSV je, govoreći o ovoj temi, juče za Radio Novi Sad rekao da Liga nije bila obaveštena o nameri da se usvoji ta deklaracija, zbog čega ne zna ni da li je reč o dnevno političkom aktu ili je to „definitivna odluka pisca ove Deklaracije da se svi zajedno pozabavimo autonomijom Vojvodine i njenim položajem“.  Za TV B92 je  potvrdio da će LSV, iako iznenađena činjenicom da se deklaracija nenajavljeno pojavila na dnevnom redu skupštine, glasati za nju.

(BILSV, 09. 04. 2013.)



Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook