Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Novi Sad, 27. jun 2023 - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 

LSV

- Stanje u društvu je veoma loše, građani su u strahu od nasilja, vlast ne čini apsolutno ništa da se to nasilje umanji, nego ga, čak, i osnažuje svojim neprimerenim istupima ne medijima, na sednicama skupštine, ali i kroz reči predsednika republike Aleksandra Vučića, koji bi, po slovu Ustava, trebao da izražava jedinstvo u ovoj državi, a on, nažalost, neprestano i neprimereno deli građane. I baš zato su građani nezadovoljni – rekao je Marton. 

On je istakao da građani Vojvodine i Srbije žele pristojno društvo i kvalitetniju medijsku scenu. 

- Paradiranje zločinaca i kriminalaca po našim medijima mora prestati. Njihov narativ stvara plodno tlo za nasilje u društvu. Slobodni mediji su jedan od ključeva modernizacije Srbije. Kada vlast ispuni zahteve protesta i rad medija stavi u zakonski okvir, tada će, najzad, postojati i fer uslovi za izbornu trku koja će omogućiti izbor demokratske vlasti – zaključio je Aleksandar Marton.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook