Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Novi Sad, 27. jun 2023 - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 

LSV

- Stanje u društvu je veoma loše, građani su u strahu od nasilja, vlast ne čini apsolutno ništa da se to nasilje umanji, nego ga, čak, i osnažuje svojim neprimerenim istupima ne medijima, na sednicama skupštine, ali i kroz reči predsednika republike Aleksandra Vučića, koji bi, po slovu Ustava, trebao da izražava jedinstvo u ovoj državi, a on, nažalost, neprestano i neprimereno deli građane. I baš zato su građani nezadovoljni – rekao je Marton. 

On je istakao da građani Vojvodine i Srbije žele pristojno društvo i kvalitetniju medijsku scenu. 

- Paradiranje zločinaca i kriminalaca po našim medijima mora prestati. Njihov narativ stvara plodno tlo za nasilje u društvu. Slobodni mediji su jedan od ključeva modernizacije Srbije. Kada vlast ispuni zahteve protesta i rad medija stavi u zakonski okvir, tada će, najzad, postojati i fer uslovi za izbornu trku koja će omogućiti izbor demokratske vlasti – zaključio je Aleksandar Marton.
Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook