Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Novi Sad, 27. jun 2023 - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 

LSV

- Stanje u društvu je veoma loše, građani su u strahu od nasilja, vlast ne čini apsolutno ništa da se to nasilje umanji, nego ga, čak, i osnažuje svojim neprimerenim istupima ne medijima, na sednicama skupštine, ali i kroz reči predsednika republike Aleksandra Vučića, koji bi, po slovu Ustava, trebao da izražava jedinstvo u ovoj državi, a on, nažalost, neprestano i neprimereno deli građane. I baš zato su građani nezadovoljni – rekao je Marton. 

On je istakao da građani Vojvodine i Srbije žele pristojno društvo i kvalitetniju medijsku scenu. 

- Paradiranje zločinaca i kriminalaca po našim medijima mora prestati. Njihov narativ stvara plodno tlo za nasilje u društvu. Slobodni mediji su jedan od ključeva modernizacije Srbije. Kada vlast ispuni zahteve protesta i rad medija stavi u zakonski okvir, tada će, najzad, postojati i fer uslovi za izbornu trku koja će omogućiti izbor demokratske vlasti – zaključio je Aleksandar Marton.




Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 
Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook