Evropa treba da odluči u kojem pravcu će se razvijati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 29. 10. 2016. | Komentara: 0

Evropa treba da odluči u kojem pravcu će se razvijati

ROVINJ – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak istakao je u Rovinju da Evropa treba da se odluči u kom će se smeru dalje razvijati.

LSV

- Da li se Evropa opredeljuje za to da bude Evropa etničkih grupa, namerno ne kažem nacija nego etničih grupa, ili Evropa regija? – upitao je Čanak u izjavi novinarima nakon Međunarodne konferencije liberala koja je, u organizaciji Istarskog demokratskog sabora, održana u Rovinju. 

Glavne teme na konferenciji su bile budućnost Evropske unije i proširenje na jugoistok Europe, a upozoreno je i na političke težnje da države poput Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije nikada ne uđu u EU.

- Ukoliko bi se ostvario takav plan, a to je da se Republika Srpska još više odvoji od BiH, a Srbija i Crna Gora potpuno potpadnu pod ruski uticaj, stvoriće se, praktično, u sred EU nepotopivi nosač aviona za ruske pretnje, i levo i desno – ukazao je predsednik LSV Nenad Čanak u izjavi za TV Istra.

Na konferenciji su u raspravi o jačanju evropskih vrednosti u zemljama jugoistočne Europe učestvovali predstavnici liberala iz Crne Gore, BIH, Slovenije, Makedonije, Srbije i Holandije. 

(BILSV, 29.10.2016)



Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 
Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook