Istorija se ne može redukovati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 27. 11. 2016. | Komentara: 0

Istorija se ne može redukovati

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je da se istorija ne može redukovati. Komentarišući predlog predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića da se 25. novembar dan prisajedinjenja delova današnje Vojvodine Kraljevini Srbiji proglasi državnim praznikom i predlog LSV da se za državne praznike proglase i 3. maj 1848. kada je Majska skupština donela svoje istorijske odluke, 31. juli 1945. kada je antifašistička Vojvodina voljom svih njenih naroda stvorila svoju autonomiju, a onda se kao autonomna pokrajina prisajedinila Srbiji, kao i 28. februar 1974. kada je usvojen prvi Ustav AP Vojvodine, on je rekao da se Vojvodina ne može svoditi na datume koji više dele nego što spajaju njene građane.



- Nema razloga da se u Predlogu dopune zakona o državnim i drugim praznicima koji je najavio predsednik Nikolić ne nađu i ova tri datuma. Istorija se ne može redukovati, kao što se Vojvodina ne može svoditi na datume koji više dele nego što spajaju njene građane - rekao je za Večernje novosti Bojan Kostreš. 
 (BILSV, 27.11.2016)



Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 
Izjave | Subota, 14. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani ne misle ništa dobro o naprednjacima

Komentarišući promociju novih članova Srpske napredne stranke, koji uglavnom dolaze iz sveta sporta i desnog bloka, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan kostreš kaže da svako ima pravo da se učlani kad hoće u koju god stranku.
Izjave | Sreda, 11. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Odlaganje lokalnih izbora dokaz da SNS nije sigurna u pobedu u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je da su gotovo sve lokalne samouprave u Vojvodini ostavljene za izbore na proleće. I to bi, kako kaže bilo fer, ako bi se uz te lokalne izbore organizovali i pokrajinski. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook