Izbornih uslova i zakona se svi sete tek kada padnu sa vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 01. 2019. | Komentara: 0

Izbornih uslova i zakona se svi sete tek kada padnu sa vlasti

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je u ovom trenutku teško odgovoriti na pitanje da li bi LSV izašla na parlamentarne izbore ukoliko oni budu bili raspisani, ali ističe da će o tome odgovor, naposletku, dati organi stranke. On podseća da nikome do sada nije smetao Šešeljev izborni zakon koji služi tome da se ubiju sve regionalne razlike u našoj zemlji i da se održi privid da je Kosovo u Srbiji.

LSV

- Žao mi je što se svi sete izbornih uslova i zakona tek kada padnu sa vlasti. LSV će kao i uvek do sada podržavati svaki razuman predlog, ali očekujemo i da će ostali učesnici u političkom životu Srbije razmotriti, ali i prihvatiti naše argumente za potrebom organizovanja više izbornih jedinica na teritoriji Srbije. Mi predlažemo najmanje četiri izborne jedinice: Vojvodinu, Beograd i centralni deo Srbije koji bi imao dve izborne jedinice. Jedna sa sedištem u Kragujevcu, a druga sa centrom u Nišu – napomenuo je Kostreš u izjavi za list „Danas“.

(SZILSV, 22.01.2019)



Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, istakla je za list Danas da LSV za usvajanje Zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama i zakona o finansiranu pokrajine i lokalnih samouprava dobila podršku premijera Mirka Cvetkovića, ali i najveće partije vladajuće koalicije - Demokratske stranke.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook