Izjasniti se kao Vojvođanin je pitanje osnovnog ljudskog prava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Izjasniti se kao Vojvođanin je pitanje osnovnog ljudskog prava

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je izjašnjavanje na popisu kao Vojvođanin pitanje osnovnog ljudskog prava.

LSV

- Vojvodina je zaokružena politička celina za razliku od regija kao što su Šumadija i Pomoravlje i zbog toga je izjašnjavanje kao Vojvođanin podjednako važno kao i mogućnost izjašnjavanja bilo koje druge nacionalnosti. Ja lično mislim da je pitanje mogućnosti izjašnjavanja kao Vojvođanin pitanje osnovnog ljudskog prava i to nije nikakva regionalna pripadnost nego pitanje identiteta, a to je potpuno druga priča – kazao je Čanak za zrenjaninsku KTV.
(SzILSV, 05.10.2022)




Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.
Izjave | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Bez imovine i prihoda Vojvodina blokirana

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i republički poslanik Bojan Kostreš ocenio je da je funkcionisanje pokrajine trenutno blokirano, jer još uvek nije rešeno pitanje finansiranja nadležnosti njene administracije, niti je Vojvodini vraćena imovina. U intervjuu za portal Autonomija.info, Kostreš je kazao da su zbog toga iz LSV-a zatražili sastanak s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, do kojeg će doći za nekoliko dana.
Izjave | Četvrtak, 17. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Liga zadvoljna radom svojih kadrova u Vladi Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine mada smatra da to nije ključni interes građana u ovom trenutku, izjavila je danas poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Ona je novinarima u Skupštini Republike Srbije kazala da LSV ne vidi potrebu da se sada pokrajniska vlada rekonstruiše samo zato što se rekonstruisala republička vlada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook