Izjasniti se kao Vojvođanin je pitanje osnovnog ljudskog prava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Izjasniti se kao Vojvođanin je pitanje osnovnog ljudskog prava

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je izjašnjavanje na popisu kao Vojvođanin pitanje osnovnog ljudskog prava.

LSV

- Vojvodina je zaokružena politička celina za razliku od regija kao što su Šumadija i Pomoravlje i zbog toga je izjašnjavanje kao Vojvođanin podjednako važno kao i mogućnost izjašnjavanja bilo koje druge nacionalnosti. Ja lično mislim da je pitanje mogućnosti izjašnjavanja kao Vojvođanin pitanje osnovnog ljudskog prava i to nije nikakva regionalna pripadnost nego pitanje identiteta, a to je potpuno druga priča – kazao je Čanak za zrenjaninsku KTV.
(SzILSV, 05.10.2022)




Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.
Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook