Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Izjave | Nedelja, 08. 04. 2012. | Komentara: 0

Beograd neće ući dobrovoljno u ustavne promene

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da ustavne promene u Srbiji nisu realne u narednom madatu, te da ih je racionalno očekivati tek ukoliko bi se ustavni referendum održao istovremeno s referendumom na kojem će se građani Srbije izjašnjavati o priključenju zemlje Evropskoj uniji.
Izjave | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Sprečiti Nikolića da dođe na vlast

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine nema svog kandidata za predsednika Srbije, jer u ovom trenutku postoje samo dve realne opcije, samo dva kandidata koja mogu da uđu u drugi krug - Boris Tadić koji sigurno donosi nastavak Evropske integracije Republike Srbije i Tomislav Nikolić, čiju dugogodišnju politiku i izjavu da bi Srbija trebalo da bude ruska gubernija još svi dobro pamte, istakla je sinoć portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Verujem da će premijer Cvetković ispuniti obećanje

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da, uprkos kašnjenju u donošenju uredbi o prenosu dela imovine Vojvodini, nema razloga da sumnja u to da će premijer Mirko Cvetković ispoštovati ovu zakonsku obavezu i obećnje koje dao lideru Lige Nenadu Čanku uoči usvajanja Zakona o javnoj svojini u septembru prošle godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook