Jovanović razgovarao sa predstavnicima Liste za Rijeku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović razgovarao sa predstavnicima Liste za Rijeku

RIJEKA - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović sastao se juče u Rijeci sa predstavnicima Liste za Rijeku i sa potpredsednikom ove stranke Dankom Švorinićem, a razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Hrvatskoj.

Pored toga, Jovanović i Švorinić razgovarali su i o budućim izborima u obe države, izbornim zakonima, te decentralizaciji i vraćanju imovine i prihoda lokalnim samoupravama. Lista za Rijeku deluje kao regionalna politička stranka, na području grada Rijeke i opština riječkog prstena. Glavni dugoročni cilj, kako navode u ovoj stranci, jeste postizanje visokog nivoa fiskalne i samoupravne autonomije za Rijeku, ali se istovremeno zalažu i za regionalizaciju cele Hrvatske. Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović, koji je i predsednik Skupštine Novog Sada, boravi u trodnevnoj poseti Rijeci, tokom koje će razgovarati i sa predsednicom Gradskog veća Rijeke Doroteom Pešić-Bukovac i zamenicima gradonačelnika Rijeke Željkom Jovanovićem te Miroslavom Matešićem.

(BILSV, 17. 04. 2011.)




Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, istakla je za list Danas da LSV za usvajanje Zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama i zakona o finansiranu pokrajine i lokalnih samouprava dobila podršku premijera Mirka Cvetkovića, ali i najveće partije vladajuće koalicije - Demokratske stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook