Jovanović razgovarao sa predstavnicima Liste za Rijeku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović razgovarao sa predstavnicima Liste za Rijeku

RIJEKA - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović sastao se juče u Rijeci sa predstavnicima Liste za Rijeku i sa potpredsednikom ove stranke Dankom Švorinićem, a razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Hrvatskoj.

Pored toga, Jovanović i Švorinić razgovarali su i o budućim izborima u obe države, izbornim zakonima, te decentralizaciji i vraćanju imovine i prihoda lokalnim samoupravama. Lista za Rijeku deluje kao regionalna politička stranka, na području grada Rijeke i opština riječkog prstena. Glavni dugoročni cilj, kako navode u ovoj stranci, jeste postizanje visokog nivoa fiskalne i samoupravne autonomije za Rijeku, ali se istovremeno zalažu i za regionalizaciju cele Hrvatske. Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović, koji je i predsednik Skupštine Novog Sada, boravi u trodnevnoj poseti Rijeci, tokom koje će razgovarati i sa predsednicom Gradskog veća Rijeke Doroteom Pešić-Bukovac i zamenicima gradonačelnika Rijeke Željkom Jovanovićem te Miroslavom Matešićem.

(BILSV, 17. 04. 2011.)




Izjave | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Srbija ne prepoznaje manjine kao potencijal

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da Srbija još ne prepoznaje manjine kao potencijal društva.
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio pakete u naselju Bangladeš

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović posetili su danas, povodom Svetskog dana Roma posetili danas naselje Bangladeš i tom prilikom stanovnicima ovog romskog naselja uručili pakete pomoći. Nakon obilaska nekoliko porodica kojima je predao pakete, Jovanović je čestitao prisutnim članovima ove zajednice i svim građanima i građankama romske nacionalnosti Svetski dan Roma.
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Preko 400 miliona dinara za ugrožena područja Srednjeg i Severnog Banata

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, na čijem je čelu funkcioner LSV, Daniel Petrović izdvojio je urgentno preko 400 miliona dinara za posebno ugrožena područja Severnog i Srednjeg Banata, kao i za ostala područja na teritoriji AP Vojvodine ugrožena podzemnim i površinskim vodama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook