Jovanović razgovarao sa predstavnicima Liste za Rijeku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović razgovarao sa predstavnicima Liste za Rijeku

RIJEKA - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović sastao se juče u Rijeci sa predstavnicima Liste za Rijeku i sa potpredsednikom ove stranke Dankom Švorinićem, a razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Hrvatskoj.

Pored toga, Jovanović i Švorinić razgovarali su i o budućim izborima u obe države, izbornim zakonima, te decentralizaciji i vraćanju imovine i prihoda lokalnim samoupravama. Lista za Rijeku deluje kao regionalna politička stranka, na području grada Rijeke i opština riječkog prstena. Glavni dugoročni cilj, kako navode u ovoj stranci, jeste postizanje visokog nivoa fiskalne i samoupravne autonomije za Rijeku, ali se istovremeno zalažu i za regionalizaciju cele Hrvatske. Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović, koji je i predsednik Skupštine Novog Sada, boravi u trodnevnoj poseti Rijeci, tokom koje će razgovarati i sa predsednicom Gradskog veća Rijeke Doroteom Pešić-Bukovac i zamenicima gradonačelnika Rijeke Željkom Jovanovićem te Miroslavom Matešićem.

(BILSV, 17. 04. 2011.)




Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Više manifestacija povodom Dana žena

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare organizovana je povodom Dana žena i u Bačkoj Topoli, a predsednica Foruma žena Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Hajnalka Virag govorila je o angažmanu žena u politici - njihovom položaju i motivima.
Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

LSV predlaže rešenja za poboljšanje
položaja AP Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Srbije, a zatim očekuje da se počne sa rešavanjem problema građana Srbije, istakla je danas narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook