Kostreš najavio da će se kandidovati za predsednika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 02. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš najavio da će se kandidovati za predsednika

NOVI SAD - Izborni kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kome će biti izabran novi predsednik, umesto Nenada Čanka, koji je odlučio da se povuče sa čela stranke, nakon 32 godine, zakazan je za 19. novembar. Prijava kandidatura je do 7. novembra, tako da se još ne zna ko će sve biti kandidati.

LSV

Dosadašnji generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže za Danas da će se kandidovati za predsednika stranke, ali da je odluka na delegatima kongresa.

- Po našem Statutu bira se jedanaest članova Predsedništva. Četvoro sa najvećim brojem glasova delegata kongresa istovremeno su kandidati za predsednika stranke. Predsednika biraju delegati kongresa tajnim glasanjem, jednokružnim većinskim sistemom. U skladu sa Pravilnikom o kandidovanju. izabran je kandidat koji dobije najveći broj glasova - objašnjava Kostreš za Danas.

(SzILSV, 02.11.2022)



Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.
Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook