Kostreš najavio da će se kandidovati za predsednika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 02. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš najavio da će se kandidovati za predsednika

NOVI SAD - Izborni kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kome će biti izabran novi predsednik, umesto Nenada Čanka, koji je odlučio da se povuče sa čela stranke, nakon 32 godine, zakazan je za 19. novembar. Prijava kandidatura je do 7. novembra, tako da se još ne zna ko će sve biti kandidati.

LSV

Dosadašnji generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže za Danas da će se kandidovati za predsednika stranke, ali da je odluka na delegatima kongresa.

- Po našem Statutu bira se jedanaest članova Predsedništva. Četvoro sa najvećim brojem glasova delegata kongresa istovremeno su kandidati za predsednika stranke. Predsednika biraju delegati kongresa tajnim glasanjem, jednokružnim većinskim sistemom. U skladu sa Pravilnikom o kandidovanju. izabran je kandidat koji dobije najveći broj glasova - objašnjava Kostreš za Danas.

(SzILSV, 02.11.2022)



Izjave | Četvrtak, 28. 04. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Očekujem veća ovlašćenja Vlade Vojvodine u Elektrovojvodini

NOVI BEČEJ - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da očekuje da će nova zakonska rešenja koja su u pripremi omogućiti veći uticaj pokrajinske vlade u javnom preduzeću Elektrovojvodina.
Izjave | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

BEOGRAD - Priča o štrajku glađu i žeđu Tomislava Nikolića od samog početka je bila falsifikat, jer u svemu tome nije bilo nikakve ideje, smisla, razloga, programa ili koncepta, ocenio je sinoć u Utisku nedelje lider LSV Nenad Čanak. On je podsetio da radikali nikada ne umiru za svoje ciljeve, već da u smrt teraju druge, te da je isti epilog sa štrajkom glađu do smrti bio i u slučaju štrajka Nikolićevog bivšeg šefa Vojislava Šešelja.
Izjave | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Baćanović: Čađ je najveći zagađivač vazduha u Srbiji

BEOGRAD - Čađ iz kućnih ložišta je najveći zagađivač vazduha u Srbiji, izjavila je danas medijima pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Danica Baćanović povodom Dana planete Zemlje. Ona i dodala da je taj problem najizraženiji u Užicu. Baćanovićeva je navela da je i saobraćaj jedan od glavnih zagađivača vazduha u Srbiji i da je taj problem delimično rešen prestankom proizvodnje benzina sa visokim sadržajem olova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook