Kostreš najavio da će se kandidovati za predsednika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 02. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš najavio da će se kandidovati za predsednika

NOVI SAD - Izborni kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kome će biti izabran novi predsednik, umesto Nenada Čanka, koji je odlučio da se povuče sa čela stranke, nakon 32 godine, zakazan je za 19. novembar. Prijava kandidatura je do 7. novembra, tako da se još ne zna ko će sve biti kandidati.

LSV

Dosadašnji generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže za Danas da će se kandidovati za predsednika stranke, ali da je odluka na delegatima kongresa.

- Po našem Statutu bira se jedanaest članova Predsedništva. Četvoro sa najvećim brojem glasova delegata kongresa istovremeno su kandidati za predsednika stranke. Predsednika biraju delegati kongresa tajnim glasanjem, jednokružnim većinskim sistemom. U skladu sa Pravilnikom o kandidovanju. izabran je kandidat koji dobije najveći broj glasova - objašnjava Kostreš za Danas.

(SzILSV, 02.11.2022)



Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi

NOVI SAD - Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi, kao i promocija publikacije "Rečnik NOB-a", održani su danas u Velikoj sali Skupštine grada. Javni čas, održan povodom obeležavanja 70-godišnjice od pokretanja antifašističke borbe u nekadašnjoj Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu, otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, rekavši da je "tema časa jedna od najvrednijih ideja u istoriji čovečanstva."
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

ADAŠEVCI - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju su činili potpredsednici stranke Nada Lazić, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Marton učestvovala je danas na komemorativnoj svečanosti povodom 66. godišnjice probijanja Sremskog fronta i tom prilikom položili venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Čapo: Traktor nije luksuz

ZRENJANIN - Neophodno je izmeniti odluku Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina i LSV pokreće akciju u više od 200 vojvođanskih mesta gde će od građana zatražiti podršku za svoj zahtev da se registracija poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dejan Čapo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook