Kostreš: Bojkot izbora pogrešna odluka, ali ni učešće po svaku cenu nije rešenje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 12. 2018. | Komentara: 0

Kostreš: Bojkot izbora pogrešna odluka, ali ni učešće po svaku cenu nije rešenje

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Danas da je bojkot izbora, što, kako pišu mediji, najavljuje opozicija, pogrešna odluka sama po sebi, ali da i učešće po svaku cenu nije rešenje. Odgovarajući na pitanje da li će LSV učestvovati na narednim izborima s obzirom na okolnosti u kojima se oni odvijaju, Kostreš je rekao da će Liga donositi odluke u zavisnosti od procene situacije kada izbori budu raspisani. 

LSV

- Mi smo, naravno, spremni da podržimo sve zahteve za fer i poštene izbore. Mislim da nas čekaju veoma napeti razgovori oko izbornih uslova. Oni moraju biti konsenzualno dogovoreni i sprovedeni. Sve je vrlo upitno od izbornog sistema koji je Šešeljeva konstrukcija, čija je ideja da se zatru regionalne različitosti u Srbiji i zamaskira činjenica da je Kosovo izvan sistema, stanja u medijima, finansiranja stranaka, nasilja u javnom životu i politici... - zaključuje Kostreš.

(SZILSV, 18.12.2018)



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook