Kostreš: Degutantna opčinjenost Rusijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 15. 02. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Degutantna opčinjenost Rusijom

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da još uvek nije saznao razloge zbog kojih mu je pre dve godine zabranjen ulazak u Rusiju i ocenio da je iluzorno očekivati bilo kakvu reakciju Srbije u slučaju njegovog proterivanja iz Rusije. Kostreš, kojem je martu 2014. godine, kao članu skupštinske delagacije, oduzet pasoš prilikom ulaska u Rusku Federaciju, nakon čega mu je rečeno da napusti zemlju, za RTV kaže da smatra da nikada i neće saznati prave razloge zabrane.


– Srbija, da je htela u tom momentu da se ponaša kao samostalna i suverena država, trebalo je da uzvrati određenim reciprocitetom. Dakle, da utvrdi da li sam ja zaista napravio neki prekršaj i prekršio zakon, pa da se onda izvini Ruskoj Federaciji, jer bi to bila logična posledica. Ili, ako se utvrdi ono što ja sve vreme tvrdim, a to je da nije bilo nikakvog kršenja zakona, da uvede reciprocitet i na taj način pokaže da štiti svoj interes i dignitet – izjavio je Kostreš. Dodao je i da danas živimo u zemlji u kojoj predsednik Srbije pridržava kaput predsedniku Ruske Federacije, te da je svaki dalji komentar izlišan.

– Taj tip opčinjenosti i opsednutosti Ruskom Federacijom i njenim vlastodršcima su po mom ukusu poprilično degutantni. Vi pomerite datum oslobađanja Grada Beograda samo zato da bi vam predsednik Rusije usput navratio u Beograd. To su sve stvari koje mi govore da je potpuno iluzorno očekivati bilo kakvu reakciju države – istakao je Kostreš. Generalni sekretar LSV je kazao i da osoba koju proteraju iz Rusije nema aspolutno nikakvo pravo da sazna zašto je do toga došlo, šta je zgrešila, koje zakone je prekršila, kao ni koji organ je doneo takvu odluku.

– Čisto sumnjam da ću to ikada saznati i odustao sam od dalje istrage. Svaki pokušaj da saznam je ostao bez ikakvog odgovora. Mogu samo da nagađam zbog čega je do toga došlo, ali odgovor sa obrazloženjem nikada nisam dobio – naveo je Kostreš. Prema njegovim rečima, ruski policijski službenik mu je tada dao papir, ali samo na potpis i uvid, a u tom dokumentu, čiju kopiju nije dobio, pisalo je da mu je ulazak u Rusiju zabranjen do 22. februara 2017. godine.

– Ali policajac koji je razgovarao sa mnom ljubazno mi je rekao da bi bilo korisno da se ja više ne pojavljujem na teritoriji Ruske Federacije – dodao je Kostreš podsetivši da njegov slučaj nije jedini, kao i da misli da Srbija neće reagovati ni ubuduće.

(BILSV, 15. 02. 2016)



Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook