Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine. On je istakao da sada ne postoji način da se utvrdi njena autentičnost. U izjavi za list Danas on je naglasio da je, ako je i postojala ideja za kopnenom intervencijom, on srećan što ona nije realizovana, jer bi to dovelo do razaranja Vojvodine.

LSV

- Teško je komentarisati ovakav tip informacija jer ne postoji način da se utvrdi njihova autentičnost i kontekst i okolnosti pod kojima je data, ako se desila. Ali ono što je sigurno je da je režim Slobodana Miloševića bio zločinački režim koji je sejao smrt i zlo ne samo u granicama republike Srbije nego i u regionu. Svako ko pokušava sa opravda Miloševićeve postupke, od njega napravi žrtvu ili poistoveti zločinca sa građanima Srbije, želi povratak devedesetih i doživeće istu sudbinu kao i on. Ako je i bilo ideja za kopnenom intervencijom srećan sam što one nisu realizovane jer bi to dovelo do razaranja Vojvodine – istakao je Kostreš.

(SzILSV, 10.10.2022)




Izjave | Četvrtak, 06. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne treba da se bavi Crnom Gorom, nego da rešava svoje probleme i ubrza evropske integracije

Komentarišući predsedničke izbore u Crnoj Gori, na kojima je Jakon Milatović pobedio doskorašnjeg predsednika crnogorske države Mila Đukanovića, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je istakao da je Milatović pobedio voljom građana. 
Izjave | Subota, 25. 03. 2023. | Komentara: 0

Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za „Danas“ da je podrška tužiteljkama koje se bore za dostojanstvo svoje profesije i nezavisnost pravosuđa podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji.
Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook