Kostreš: Naše društvo se mora graditi na antifašizmu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 10. 10. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Naše društvo se mora graditi na antifašizmu

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se naše društvo mora graditi na antifašizmu kao jednom od osnovnih vrednosti. Zamoljen da prokomentariše izjavu Boška Obradovića da bi grobno mesto Josipa Broza Tita trebalo izmestiti u Hrvatsku, Kostreš je istakao da je to pokušaj privlačenja pažnje nebitnim stvarima. 

LSV

- Mnogo važnije od toga gde je sahranjen Josip Broz jeste to kada će se naše društvo suočiti sa relativizacijom zločina koje su zlikovci radili u ime srpskog naroda od Ljotića do Mladića. Naše društvo se mora graditi na antifašizmu kao jednom od osnovnih vrednosti na kojima počivaju sva demokratska društva danas – istakao je Kostreš u izjavi za list Danas.


 (SzILSV, 10.10.2020)



Izjave | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Teško naći većinu za izmenu Ustava

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas, povodom pet godina od proglašenja Ustava Srbije, da Ustav ima brojne manjkavosti i da ne odgovara potrebama gradjana Vojvodine, ali da će biti teško naći većinu za njegovu izmenu.
Izjave | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Kandidatura pa koalicija

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će revidirati svoju odluku o predizbornom koalicionom savezu sa Demokratskom strankom ukoliko Srbija 9. decembra ne dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji - izjavio je za Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Ponedeljak, 07. 11. 2011. | Komentara: 0

LSV samostalno na pokrajinske i lokalne izbore

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će na narednim republičkim izborima nastupiti u koaliciji sa DS-om, izjavila je za Dnevnik portparolka Lige Aleksandra Jerkov. To sa DS-om, objašnjava, nije formalno dogovoreno, ali Liga „nema razloga da menja koaliciju koja je, po nama, funkcionisala".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook