Kostreš: Naše društvo se mora graditi na antifašizmu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 10. 10. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Naše društvo se mora graditi na antifašizmu

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se naše društvo mora graditi na antifašizmu kao jednom od osnovnih vrednosti. Zamoljen da prokomentariše izjavu Boška Obradovića da bi grobno mesto Josipa Broza Tita trebalo izmestiti u Hrvatsku, Kostreš je istakao da je to pokušaj privlačenja pažnje nebitnim stvarima. 

LSV

- Mnogo važnije od toga gde je sahranjen Josip Broz jeste to kada će se naše društvo suočiti sa relativizacijom zločina koje su zlikovci radili u ime srpskog naroda od Ljotića do Mladića. Naše društvo se mora graditi na antifašizmu kao jednom od osnovnih vrednosti na kojima počivaju sva demokratska društva danas – istakao je Kostreš u izjavi za list Danas.


 (SzILSV, 10.10.2020)



Izjave | Sreda, 02. 11. 2011. | Komentara: 0

Lustracija je trebalo da bude rez sa devedesetim

NOVI SAD - Lustracija je trebalo da bude rez kojim bi se znalo da su devedesete gotove i da su počele neke druge godine - rekao je u izjavi za emisiju Politbiro koja se emituje na RTV-u predsednik Lige socijaldemokrata Nenad Čanak.
Izjave | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ustavna prevara Vojvodine

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine Vojvodine i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je da je pet godina od donošenja Ustava Srbije svima jasno da su ustavne promene neophodne, jer bez toga nije moguće sprovesti decentralizaciju i regionalizaciju Srbije, niti završiti proces evrointegracija.
Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Ustavne kočnice autonomije

NOVI SAD - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević ocenila je danas za Dnevnik da su ustavne promene u Srbiji neophodne, navodeći da je važeći Ustav i „prevara Vojvodine, ali i prepreka evropskim integracijama Srbije".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook