Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.

"LSV ne traži osnivanje paralelnih policijskih snaga, nego drugačiju organizaciju postojeće policije, koja se sastoji iz sedam policijskih uprava: Novi Sad, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Sombor, Subotica i Sremska Mitrovica " rekao je Kostreš.

"Komandir te policijske mreže bio bi biran u Vojvodini i direktno bi bio podređen ministru policije " zaključio je Kostreš u izjavi za Novosti. Zamenik predsednika LSV je za Pravdu dodao da će ovu ideju LSV predočiti svojim koalicionim partnerima posle rekonstrukcije Vlade Srbije, a od tih razgovora zavisi i da li će pitanje postojanja posebne policijske uprave za Vojvodinu biti i formalno pokrenuto u Skupštini ili Vladi Srbije.

"U Zakonu o Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije piše da ministar ima pravo da formira regionalne policijske uprave u Srbiji " pojasnio je Kostreš.

(BILSV, 14. 03. 2011.)



Izjave | Ponedeljak, 05. 12. 2011. | Komentara: 0

Liga se izborila za pomen na sve žrtve fašizma

BEOGRAD – Narodna skupština Republike Srbije usvojila je danas izmene Zakona o državnim i drugim praznicima. Jedan od novih praznika biće 22. april Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i druge žrtve fašizma u Drugom svetskom ratu.
Izjave | Ponedeljak, 05. 12. 2011. | Komentara: 0

Decentralizaciju treba pažljivo planirati

BEOGRAD - Donošenje Nacionalne strategije za decentralizaciju ima smisla samo ukoliko je moguća i njena realizacija – izjavila je za današnji list Danas zamenica direktorke Kancelarije Nacionalnog saveta za decentralizaciju Marinka Čobanu.
Izjave | Nedelja, 04. 12. 2011. | Komentara: 0

Izjave Veselinova su političko spinovanje

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za današnji Dnevnik da sumnja da su nedavne poruke Dragana Veselinova o Vojvodini republici i referendumu „političko spinovanje iza kojeg stoje, ne oni koji su za autonomiju, već njeni protivnici".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook