Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.

"LSV ne traži osnivanje paralelnih policijskih snaga, nego drugačiju organizaciju postojeće policije, koja se sastoji iz sedam policijskih uprava: Novi Sad, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Sombor, Subotica i Sremska Mitrovica " rekao je Kostreš.

"Komandir te policijske mreže bio bi biran u Vojvodini i direktno bi bio podređen ministru policije " zaključio je Kostreš u izjavi za Novosti. Zamenik predsednika LSV je za Pravdu dodao da će ovu ideju LSV predočiti svojim koalicionim partnerima posle rekonstrukcije Vlade Srbije, a od tih razgovora zavisi i da li će pitanje postojanja posebne policijske uprave za Vojvodinu biti i formalno pokrenuto u Skupštini ili Vladi Srbije.

"U Zakonu o Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije piše da ministar ima pravo da formira regionalne policijske uprave u Srbiji " pojasnio je Kostreš.

(BILSV, 14. 03. 2011.)



Izjave | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Rešenje za Kosovo leži u dijalogu

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila je dogovor o integrisanom upravljanju prelazima na Kosovu koji je postignut u Briselu i ocenila da on vodi smirivanju situacije i daljem približavanju Srbije Evropskoj uniji, prenosi B92.
Izjave | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Ne izostavljati odrednicu Republika

BEOGRAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine  zatražili su od Vlade Srbije da više ne dostavlja parlamentu propise u kojima će pisati, kao što je slučaj s nekim odredbama zakona o praznicima, Srbija, bez odrednice Republika. Poslanik LSV Radovan Radovanović prozvao je tim povodom i javni servis – RTS, prenosi Dnevnik.
Izjave | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV traži Dan sećanja na žrtve fašizma

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine je amandmanom na Izmene Zakona o državnim i drugim praznicima, zatražila da 21. oktobar bude dan sećanja na žrtve fašizma u Srbiji u Drugom svetskom ratu, a ne, kako je predloženo, dan sećanja na srpske žrtve u tom ratu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook