Kostreš: Ne vidim razlog za smenu direktora RTV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 14. 02. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Ne vidim razlog za smenu direktora RTV

NOVI SAD – Komentarišući navode o mogućoj smeni direktora Radio televizije Vojvodine Siniše Isakova, zamenik predsendika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je za NS Reporter istakao da je iznenađen tom mogućnošću.

LSV

Kako je ocenio, priče o smeni Isakova samo su čaršijska naklapanja, jer Isakov je i te kako stručan kadar koji dobro poznaje rad na televiziji.

UO procenjuje rad

– Upravni odbor odlučuje o tome ko će i na koji način vršiti odgovornu funkciju u Televiziji. Ne vidim razlog zašto bi se sadašnji generalni direktor Televizije menjao. A i nemam nikakvih informacija o tome da postoji namera da se tako nešto uradi. Iskreno se nadam da ovo o čemu vi govorite - da će demokrate smeniti generalnog direktora i postaviti svoj kadar na rukovodeća mesta na Televiziji - nije istina. Ako je ipak istina, pustićemo da Upravni odbor proceni rad generalnog direktora jer to je jedini merodavni organ koji o tome može da se izjašnjava – rekao je Kostreš. On je istakao i da ne postoji koalicioni sporazum između DS-a i LSV-a, pa ni o upravljanju javnim preduzećima.

Sredstva iz budžeta

Govoreći o finansiranju stranaka i objavljivanju finansijera na njihovim zvaničnim sajtovima, Kostreš je za Večernje novosti istakao da se Liga najviše oslanja na budžetska sredstva. – Uglavnom se oslanjamo na budžet. Nemamo donatora iz privrede, jedino nam pomažu članovi i to uglavnom u vreme kampanje – naveo je Kostreš.

(BILSV, 14. 02. 2013.)



Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija treba da se bavi sobom, a ne avetima prošlosti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je predlog sporazuma o Kosovu mirovni projekat i da je on poslednja šansa da Srbija postane normalna država i da počne da se bavi sobom, svojim razvojem.
Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.
Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook