Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.

LSV

Radio Slobodna Evropa (RSE) objavio je 13. marta istraživanje u kojem se navodi da je najmanje trojica ruskih diplomata koji su trenutno u diplomatskoj misiji u Srbiji prethodno proterano ili stavljeno na crnu listu u zemljama EU. Dvojica njih povezana su sa ruskim obaveštajnim službama.

- Moram da priznam da sam veoma tužan jer je Srbija spremna da prihvati ovakve ljude (proterane ruske diplomate iz EU, prim. aut.) i da im pruži gostoprimstvo. Da li ne postoji politička volja ili Srbija nema ni snage ni hrabrosti da to uradi, ne znam, ali u svakom slučaju trebalo bi da kažemo jasno i precizno da ti ljudi nisu dobrodošli u Srbiju - rekao je Kostreš za RSE.

On navodi i da je Srbija od posebnog interesa za Rusiju i da „instaliranjem ruskih obaveštajaca u Srbiji“ Rusija pokušava da, kako je naveo, pojača pritisak na rukovodstvo Srbije da ne prihvati evropski plan za Kosovo.

(SzILSV, 15.03.2023)




Izjave | Sreda, 01. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Sporazum je mirovni projekat koji omogućava evropsku budućnost i Kosova i Srbije

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je najvažnije da pregovori Beograda i Prištine u Briselu idu u smeru postizanja dogovora koji je obavezujući i koji će potpisati i primeniti obe strane. On je za „Danas“ istakao da je sporazum u suštini mirovni projekat koji omogućuje evropsku budućnost i Kosova i Srbije.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija treba da se bavi sobom, a ne avetima prošlosti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je predlog sporazuma o Kosovu mirovni projekat i da je on poslednja šansa da Srbija postane normalna država i da počne da se bavi sobom, svojim razvojem.
Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook