Kostreš: Svi moraju biti obazrivi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 20. 01. 2017. | Komentara: 0

Kostreš: Svi moraju biti obazrivi

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da su mnogo manje šanse da se ponove ratna dešavanja kao devedesetih na teritoriji bivše SFRJ, ali državni funkcioneri moraju biti obazrivi prilikom davanja izjava.

LSV

- S obzirom na to šta se sve dešavalo na teritoriji bivše Jugoslavije devedesetih godina prošlog veka i na to da postoje nereševi politički problemi, neadekvatno kažnjavanje zločinaca i suočavanje sa tim ratovima i prošlošću uopšte na svim jugoslovenskim stranama, treba biti obazriv, treba biti oprezan, treba voditi računa. I devedesetih godina su ljudi bili ubeđeni da nema šanse da dođe do rata pa je ipak došlo – rekao je Kostreš odgovarajući na pitanje „Jesu li opravdani strahovi od mogućih sukoba u regionu?“ u anketi emisije Politbiro RTV-a.

On je novinarima u Novom Sadu rekao i da se nada da do toga neće doći, ali  svi moraju biti oprezni u izjavama, posebno oni koji predstavljaju svoje države na osnovu funkcije koje obnašaju.

 (BILSV,20.01.2017)



Izjave | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je to što je Vojska Srbije dobila i u utorak prvi put proslavila krsnu slavu još jedan dokaz da je u Srbiji sve moguće kada ste na vlasti.
Izjave | Nedelja, 30. 07. 2023. | Komentara: 0

Izbori na svim nivoima u istom danu su katastrofa za demokratiju

Najnovije licitiranje sa datumom izbora i najava predsedsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se glasati na svim nivoima, prema mišljenju Aleksandra Martona, portparola Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođana, još je jedan u nizu primera izostanka demokratskih procesa u našoj zemlji.
Izjave | Četvrtak, 27. 07. 2023. | Komentara: 0

Ponosna sam na Zrenjanince što ponosno hodaju bez straha

Zrenjanin je među prvima krenuo u protestne šetnje. Protesti su početak promena u Zrenjaninu. Bila sam jako ponosna u tim prvim nedeljama na svoje Zrenjanince. Šetali smo po kiši kakvu ja u životu nisam doživela. Ali niko nije odustajao, svi su ponosno hodali.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook