Kostreš: UDS se suprotstavlja Vučićevom režimu i nacionalizmu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 03. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: UDS se suprotstavlja Vučićevom režimu i nacionalizmu

BEOGRAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta Bojan Kostreš rekao je da je VF našao saveznike u centralnoj Srbiji s kojima će se zajedno boriti da budu alternativa nacionalističkoj i centralističkoj vlasti Aleksandra Vučića, ali i nacionalističkoj i centralističkoj opoziciji.

LSV

- Mi smo svi tu da se borimo za interese građana i građanki Srbije, svi smo tu da se suprotstavimo režimu Aleksandra Vučića i svi smo tu da se suprotstavimo nacionalizmu - poručio je Kostreš na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena koalicija Ujedinjena demokratska Srbija, u okviru koje će Vojvođanski front izaći na parlamentarne izbore.

On je istakao da Srbija zaslužuje Ujedinjenu demokratsku Srbiju kako bi se suprotstavila režimu, ponudila rešenja i da je bolje izaći na izbore i pod lošim uslovima „nego ostaviti Vučića da i dalje ima sve“.

- Ujedinjena demokratska Srbija je grupacija ljudi koji žele da se na zakonom definisan parlamentaran način na izborima, iako su izborni uslovi loši, suprotstave postojećoj politici – zaključio je Kostreš.
(SzILSV, 10.03.2020)



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook